Samen Alleen

Je bekijkt nu Samen Alleen

Wij, theatermakers, werken altijd samen naar een voorstelling. Om goed te presteren op het toneel moet je jezelf kwetsbaar durven op te stellen. Je moet open staan voor de ander. We raken daardoor verwant met elkaar. Er ontstaat een saamhorigheid, die in de hele theatergroep voelbaar is. Met die saamhorigheid kunnen we vervolgens iedere uitdaging aan. Ieder spannend moment weten we te pareren, omdat er altijd iemand naast je staat. Maar in de aankomende voorstelling hebben we die zekerheid aan de kant geschoven. We hebben er voor gekozen om de uitdaging nog groter te maken en in ons eentje het podium te betreden. We spelen Samen Alleen, een samenspel van monologen.
MTG Sint Pieter nodigt u uit in zomaar een horeca gelegenheid waar onder andere het personeel, de stamgast en de leverancier u trakteren op boeiende verhalen. Het publiek wordt verwend met maar liefst 7 voorstellingen. Tien monologen, waarvan drie gesneden over diverse onderwerpen met diverse karakters, maar met een gemeenschappelijk thema. Debutant Ton Kroezen heeft zijn eigen monoloog geschreven. Een histrorisch verhaal over de naamgeving van het wereldwijd bekende café het Swarte Woifke. “Regisseuse Kirsten Dijk laat mij mijn verhaal vertellen met heel mijn lichaam.” Marjolein Pronk moet vooral blozen bij de gedachte aan haar belangrijkste zin. “Wie ik ben? Ik ben het mooooiste meisje van de stad..”

Ïk ga je een sprookje vertellen”, vertelt Marjon Sponsolee, “een sprookje uit een land hier ver vandaan. Het gaat over een bediende die na een spannende ontmoeting op de vlucht zal slaan. Wil je weten hoe het met deze bediende verder zal gaan? Dan moet je komen kijken, dat raad ik je zeker aan….” Samen Alleen. Een samenspel van monologen is ouderwets genieten van theater voor zowel het publiek als de spelers. De uitvoeringen zijn op zaterdagavond 21 mei en zondagmiddag 22 mei.


De toegangsprijs is €12,50. (€10,- voor donateurs)
Wij hopen u 21 en 22 mei 2022 weer te zien, de dagen waarop wij theater tot leven brengen.