MTG verandert in het wilde westen.

Je bekijkt nu MTG verandert in het wilde westen.

De Medemblikker toneelgroep gaat het dit jaar over een totaal andere boeg gooien. Ze nemen het Wilde Westen mee naar Medemblik. Ze spelen dit jaar ‘Jouw West, mij best’!

Dit jaar spelen wij een verhaal over liefde en geld. Dé twee dingen waarmee je een western maakt. Mike is arm en moet van zijn moeder het huis uit. Hij gaat op zoek naar geld en bedenkt een plan. Samen met zijn beste vriend Cliff Hanger ontvoeren ze de dochter van het indiaanse opperhoofd en vragen ze losgeld. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt Mike ook nog verliefd op Lelie, de dochter. Het hele dorp is in rep en roer. Lukt het Mike om bevriend te raken met de indianen en daarmee het dorp te redden? Waar haalt hij genoeg geld vandaan om een huis te kopen? En wie is die mysterieuze man in de gevangenis?

 

De dertigjarige cowboy Mike wil, met een beetje druk van zijn moeder, eindelijk op zichzelf gaan wonen. Daar heb je geld voor nodig, maar daar is niet zo makkelijk aan te komen. Als Mike een tip krijgt van een jonge gevangene, gaat het helemaal mis. Hij ontvoert een jonge indiaanse vrouw, om losgeld te vragen. Het blijkt Lelie, de dochter van het opperhoofd, te zijn en tot overmaat van ramp wordt hij ook nog verliefd op haar. Daar is haar vader niet blij mee en ook de Sheriff maakt zich zorgen. Die laatste is bang dat de indianen zijn hele stad overhoop zullen gooien. Gelukkig ziet Lelie ook wel wat in Mike en samen met o.a. Judy, het barmeisje, cowboy Cliff en de jonge delinquent proberen ze een oplossing te vinden. Vele komische voorvallen zorgen ervoor dat de situatie er niet beter op wordt. Uiteraard zal alles, uiteindelijk, tot een goed einde gebracht worden.

De eigenzinnige manieren van MTG sint Pieter, in combinatie met de inspiratie van Heleen, staan garant voor een verrassende voorstelling van deze doldwaze komedie. De voorstellingen spelen op 9, 10, 23 en 24 maart om 20.00 in verenigingsgebouw St Pieter, Ridderstraat 9, 1671 CS Medemblik.

Het is niet meer mogelijk om voor deze voorstelling te reserveren

Foto's van de repetitie en voorstelling