Oorlog verenigt!

  • Berichtcategorie:Voorstellingen
Je bekijkt nu Oorlog verenigt!

Oorlog verenigt! is uitgespeeld. Deze unieke, mooie en meeslepende theater voorstelling was een

succes. Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen, de sponsoren en het enthousiaste publiek.

Oorlog verenigt!
Oorlog verenigt! Een theatervoorstelling met live muziek gepresenteerd door Theatergroep St. Pieter en Harmonie Crescendo in samenwerking met het Oorlogsmuseum. Gezamenlijk doken wij in de archieven van de oorlogstijd en dat levert heel wat verhalen op, waarvan er een aantal aaneengeregen worden in de voorstelling.
Eindelijk kan Mies trouwen met haar Ad, maar dan breekt de oorlog uit. De mooie witte jurk gaat in de kast en ze trouwen in gepast zwart. Medemblik gaat een donkere periode in waarin, gewild of ongewild, gasten in de stad gehuisvest worden. Eerst Nederlandse veteranen en Zeeuwen, dan volgen de Duitse militairen, later vluchtelingen uit Den Oever, kinderen en voedselzoekers uit de Randstad en natuurlijk zijn er de nodige onderduikers die een plek moeten krijgen. Zelfs de muziek van Crescendo is nauwelijks te horen. Adelina kijkt het met leden ogen aan, als Duitse vrouw, komt ze alleen ’s nachts buiten. Alle Duitsers worden over één kam geschoren waardoor de goede burgers allemaal als ‘slecht’ worden bestempelt. De vrouwen Trudy, Beppie en Corrie nemen u mee op pad door het Oorlogsmuseum. U ziet van dichtbij hoe Mies zich steeds verder moet terugtrekken, hoe lokale burgemeesters moeten beslissen hoe lang ze nog in functie blijven, en hoe iedereen keer op keer moet verkassen omdat hun ruimtes ter beschikking gesteld worden aan de bezetter. Een oorlog versnippert een samenleving, maar de mens verenigt zich in overlevingsdrang.

Over verstoppen, terwijl je middenin het leven staat. Over de bodem van de voorraden zien, terwijl er nog dagelijks mensen aankloppen voor voedsel. Over volhouden, volhouden, volhouden, omdat het moet.


Kom, kijk en beleef op 15, 16, 17, 22 en 23 maart in het Oorlogsmuseum in Medemblik. Kaarten à €17,50 in de verkoop vanaf 15 februari, via oorlogsmuseummedemblik.nl

Meedoen.

Lijkt het je nou leuk om mee te doen. Dat kan. Je kunt nog mee doen als acteur, maar zeker ook als muzikant. Bovendien zoeken we altijd mensen achter de schermen. Bijvoorbeeld voor de techniek of het maken van kostuums. Nieuwsgierig? Stuur een mail naar Malinda. mtgsintpieter@hotmail.com.

(Repetitie) foto's