Theatergroep Sint Pieter speelt klassieker en toch moderne Sherlock Holmes.

Je bekijkt nu Theatergroep Sint Pieter speelt klassieker en toch moderne Sherlock Holmes.

Theatergroep Sint Pieter uit Medemblik is trots om u uit te nodigen voor onze nieuwste productie, ‘De hond van de Baskervilles’. Dit verhaal heeft al tientallen jaren vele harten veroverd en we kunnen niet wachten om u te betoveren met onze interpretatie van dit legendarische mysterie. MTG heeft er voor gekozen om de bewerking van de bekende Nederlandse scenarioschrijver Lex Passchiers te gebruiken.

Jaap Glim en Anita Spaargaren spelen de rol van Phillip, een beroemde acteur uit de politieserie Time for a Murder met een enorme fascinatie voor het personage Sherlock Holmes. Hij heeft zijn neefje
zijn Thimothy beloofd te helpen met de voorbereiding op diens auditie bij de theateracademie. Phillip nodigt bevriende schrijvers en actrices uit op zijn pas aangekochte landgoed Baskervillehall en verleid ze om zijn theaterbewerking van sir Arthur Conan Doyle’s eerste boek van Sherlock Holmes te spelen. Daarna volgen de intriges en mysteries zich razendsnel op. Is er echt een moordzuchtige hond die de familie Baskerville uitmoord? Wat is de werkelijke reden dat Phillip iedereen heeft uitgenodigd? Als Sherlock Holmes besluit op onderzoek te gaan valt er een oorverdovend pistoolschot!
De kracht van deze voorstelling zit in de suggestie. Theatergroep Sint Pieter neemt u mee twee werelden in. De wereld van snobistische acteurs en de victoriaanse wereld van Sherlock Holmes. De verfijnde manier van acteren met details voor de verschillende personages en de briljante schrijfstijl van Lex Passchier zal u op het puntje van uw stoel houden terwijl het verhaal zich ontvouwt.

Sherlock_poster

Bekroond acteur en regisseur Torsten Colijn studeerde onder meer aan de New York Film Academy in Los Angeles.Als acteur speelde Torsten onder andere in eigentijdse versies van Shakespeare’s ‘Romeo en Julia’, en ‘De Vrouw van de Zee’ van Henrik Ibsen.

“Heerlijk om met MTG een stuk over Sherlock Holmes te kunnen maken. Onze versie van ‘De hond van de Baskervilles’ is denk ik echt iets bijzonders geworden. Een gelaagd verhaal met zowel humor, romantiek, en een dreigend gevaar….”

Rolverdeling:

Anita Spaargaren & Jaap Glim als Philippe & Phillis
Rick Schirrmann als Timothy
Marjon Sponselee als Angela
Dieneke Mulder als Tom
Petra Ruijter als Frederique

Onze uitvoeringen vinden plaats op 15, 21, 22 en 23 april en u kunt er zeker van zijn dat u een onvergetelijke avond zult beleven. De aanvang van onze voorstellingen op 23 april is om 14.00 uur, in tegenstelling van de andere voorstellingen waar u vanaf 19.30 welkom bent. Het theater van verenigingsgebouw Sint Pieter zal het perfecte decor vormen voor deze opwindende voorstelling.

Kaarten zijn te krijgen via de knop ‘Reserveren’ of 0227-542156

Kosten: €12,50 (€10.- voor donateurs)

Foto's van de repetitie en voorstelling