MTG presenteert Theatergroep Sint Pieter

Medemblikker Toneel Groep Sint Pieter doet heel veel meer dan alleen het spelen van toneelstukken. We maken theater in de breedste zin van het woord! Daarom is het de hoogste tijd om onze naam en ons logo daarop aan te passen. Wij stellen u voor: Theatergroep Sint Pieter, de theatermakers! Dezelfde groep enthousiaste mensen in een nieuw jasje!Met behulp van de Rabobank verenigingsondersteuning kwamen we er achter dat toneelgroep niet meer de lading dekt. Bij Theatergroep Sint Pieter doen we veel meer dan alleen het spelen van toneelstukken. We maken theater! En dat is een hele interessante en brede leerschool. Bij MTG spelen we niet alléén toneel. Natuurlijk kun je bij ons in de spotlight staan. We kunnen je leren hoe je de aandacht van het publiek aan je bindt. Hoe je een personage kan uitdiepen en hoe je jezelf kan veranderen in iemand anders, al is het maar voor even. Theater maken behelst zoveel meer dan een rol spelen. Bij ons kun je leren hoe je die spotlight ook uitlicht. Hoe je de focus op het podium kunt beïnvloeden met kleureffecten of hoe je met een subtiel geluid de sfeer kunt bepalen. Maar welk kostuum je als personage aan hebt is ook van wezenlijk belang. Bij Theatergroep Sint Pieter is veel kennis over het maken van kostuums, rekwisieten en decorstukken. Soms bouwen we een echt podium met bijvoorbeeld een saloon in popart stijl, een andere keer spelen we met een digitaal decor.

We proberen graag nieuwe technieken uit en wisselen jaarlijks in thema, waardoor geen uitvoering hetzelfde is. Er is een ruime ervaring aan cameratechniek in onze club. Acteren op film is een andere discipline dan spelen voor een zaal met honderden mensen. Maar ook achter de camera, met bijvoorbeeld de eindmontage en specialeffects, is er veel te beleven bij onze vereniging. Specialeffects zijn er niet alleen op film. Leden van onze club veranderen je gezicht met behulp van grime zo in een buitenaards wezen of een zombie. Niet alleen leuk voor een Halloween feest, maar zeker ook goed te gebruiken bij straattheater en kindertheater. Binnen onze club hebben we dus een breed scala aan disciplines die vraagt om een betere omschrijving; Theatermakers.

Of je nu graag in de spotlight staat of de spotlight liever bedient. Bij Theatergroep Sint Pieter brengen we theater tot leven. Lijkt het jou interessant om samen met ons theater te maken, kom eens langs.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen en repetities voor onze de aankomende productie Samen Alleen. Een samenspel van monologen barstens vol met uitdagingen in spel en techniek.

De uitvoeringen zijn op zaterdagavond 21 mei en zondagmiddag 22 mei.

Kijk op https://www.mtgsintpieter.nl/ voor meer informatie.Onze logo’s kan je downloaden op mtgsintpieter.nl/logo