123
Lees meer...

2016-04-01

MTG speelt: De kat op het spek.

Toneelgroep Sint Pieter is op dit moment hard aan repeteren voor de voorstelling "De kat op het spek".David is een vrolijke jonge man zoals er zo veel waren eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Hij is pril, maar gelukkig getrouwd met Karin. In de tijd van David zijn de rollen van de man en de vrouw nog helder beschreven en veelal nog heerlijk gescheiden. Wanneer David tijdens een cursus Italiaans zijn correspondentievriend Mario uitnodigt voor een korte vakantie bij hem thuis, opent hij onvoorzien de deur voor allerlei vreemde, mysterieuze en soms zelfs gevaarlijke types. Wanneer het lekkende bad voor nog meer ongenodigde gasten zorgt, dan zijn persoonsverwisselingen natuurlijk onvermijdbaar. Als vervolgens zijn vrouw Karin en zijn schoonmoeder vervroegd thuis komen van hun weekendje weg is de chaos compleet.


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2015-06-01

MTG speelt: 'Eer de haan kraait!

We vieren in 2015 dat het 70 jaar geleden is dat ons land werd bevrijd. 70 jaar in vrijheid leven is een groot goed.


MTG Sint Pieter vindt dat je vrijheid niet voor lief moet nemen. De verhalen uit de oorlog moeten worden verteld zodat wij niet vergeten hoeveel geluk wij hiermee hebben. Daarom spelen wij dit jaar het oorlogsdrama "Eer de haan kraait" van Ivan Bukovcan.

We schrijven 1944. In een klein stadje niet veel anders dan ons eigen geliefde Medemblik worden zomaar lukraak mensen opgepakt en in een kelder gestopt. De kelder heeft een geschiedenis van dood en verderf. De Duitse bezetter heeft hier namelijk al eerder mensen opgesloten. En niet zelden kwamen er minder uit dan er in gingen. Deze keer zijn het er tien. Tien mensen die elkaar soms kennen van horen zeggen, maar soms ook een gezamenlijk verleden hebben. Sommige staan elkaar zelfs naar het leven. De bezetter hanteert "oog om oog, tand om tand."


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2014-06-01

MTG speelt in kasteel radboud: En Toen Waren Er Nog Maar.

Medemblik – Toneelgroep Sint Pieter speelt dit jaar een heuse “whodunit?” Een thriller van een van de meest succesvolle auteurs aller tijden Agatha Christie. 10, op het eerste gezicht normale personen zonder enige relatie, worden uitgenodigd voor een weekendje weg in een luxe pension op een eiland voor de kust. Als het laatste schip is vertrokken en iedereen vooral op elkaar aangewezen is valt de eerste dode.


De titel van het stuk “En toen waren er nog maar…”verraadt al dat er meer zullen volgen. Onder leiding van regisseur Heleen van Wiechen zal MTG de spanning opbouwen. U zult op het puntje van uw stoel zich afvragen of degene naast u het niet gedaan kan hebben. Bij MTG is alles mogelijk. Een ding is zeker, u zult genieten van dit ouderwets sterk geschreven toneelstuk met een flinke dosis Toneelgroep Sint Pieter.
Dit mag u uiteraard niet missen! Het stuk wordt gespeeld in Kasteel Radboud in Medemblik op 16, 17 en 24 mei om 20.00

Kaarten kosten € 12,50, (donateurs € 7,50) en zijn verkrijgbaar in Verenigingsgebouw Sint Pieter te Medemblik, 0227-542156 of via de website.


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2013-06-01

MTG speelt 'Op hoop van zegen'

In 2013 speelde MTG het beroemde stuk van Heijermans: "Op hoop van zegen." We speelden dit stuk op verschillende locaties in Medemblik.

In kleine groepen werd het publiek meegenomen naar de verschillende locaties waar een scène uit het stuk werd gespeeld. Van Kroeg tot huiskamer en van tuin tot boot. Een bijzondere voorstelling. Op de onderstaande link vindt u een trailer van het stuk, zodat u een indruk kunt krijgen waartoe MTG Sint Pieter in staat is.Laat uw reactie achter.
123