123
Lees meer...

2019-12-10

MTG speelt A Christmas Carol

MTG Sint Pieter speelt al vele jaren dit korte toneelstuk op uitnodiging van verenigingen en bedrijven. Dit jaar draaien wij echter de rollen om: Wij nodigen u uit om te komen genieten van dit prachtige kerstverhaal, dat we spelen in verenigingsgebouw Sint Pieter.
Tijdens deze nostalgische middag wordt u ontvangen met een lekker kop koffie en wat lekkers. Tussen de scènes door heeft u tijd om gezellig bij te praten met de andere gasten onder het genot van een borreltje en nog meer lekkere hapjes. Een complete middag waarop u heerlijk verwend wordt!


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2019-10-31

Welkom in Halloween kasteel Radboud

Heb je stalen zenuwen en deins je niet zo snel terug voor zombies, horrorclowns, een spookbruid, vampiers en andere afschuwelijke types?


Elk jaar tijdens Halloween wordt er met de hulp van de vereniging een horrortocht georganiseerd. Elk jaar wordt er groter uit gepakt, elk jaar vallen er meer slachtoffers, elk jaar wordt er meer gegild. Dit jaar is het circus neergestreken op het kasteelterrein. Acrobaten, popcornverkopers, vrouwen met baard en degenslikers... Al deze types komen voor één nacht jouw leven ellendig maken. Maar jij durft vast wel te komen, toch? Ben je koelbloedig en daag je al jouw vrienden uit om te komen? Natuurlijk kom je!

Reserveren voor 2019 is niet meer mogelijk.


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2019-03-29

MTG Speelt 'Erfstuk'!

In seizoen 2018-2019 hadden we zin in een mooie uitdaging.
Deze hebben we gevonden in de tragikomedie: "Erfstuk", geschreven door Arie de Rooij en Carolien Zilverberg. De regie is, net als vootgaand jaar, in handen van Heleen van Wiechen.ERFSTUK gaat over een theatergroep, Esprit, die een jubileum te vieren heeft. Een van de medeoprichters debuteert daarbij als regisseur en ze heeft een hoofdrol weggelegd voor de andere medeoprichter. Maar haar eigenzinnige aanpak en haar stuk-keuze valt niet bij iedereen in goede aarde. En verder blijkt een nieuw lid van Esprit over een geheime agenda te beschikken, wat tot verstrekkende gevolgen leidt. #MeToo, verzet en rebellie, ambitie en gemakzucht, haten en vergeven, opgeven en doorgaan, komedie en tragedie; in het repetitielokaal van Esprit komt alles aan bod. Jubileum of geen jubileum... dat is de vraag.


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2018-03-01

MTG verandert in het wilde westen.

De Medemblikker toneelgroep gaat het dit jaar over een totaal andere boeg gooien. Ze nemen het Wilde Westen mee naar Medemblik. Ze spelen dit jaar 'Jouw West, mij best'!Dit jaar spelen wij een verhaal over liefde en geld. Dé twee dingen waarmee je een western maakt. Mike is arm en moet van zijn moeder het huis uit. Hij gaat op zoek naar geld en bedenkt een plan. Samen met zijn beste vriend Cliff Hanger ontvoeren ze de dochter van het indiaanse opperhoofd en vragen ze losgeld. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt Mike ook nog verliefd op Lelie, de dochter. Het hele dorp is in rep en roer. Lukt het Mike om bevriend te raken met de indianen en daarmee het dorp te redden? Waar haalt hij genoeg geld vandaan om een huis te kopen? En wie is die mysterieuze man in de gevangenis?


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2017-06-01

'Sint Pieter Vertelt'

Toneelgroep Sint Pieter neemt u mee in de belevenissen van het gebouw Sintpieter.Een eenzame man op zolder en het laatste kerstmaal van de Katholieke Vrouwen. Door middel van een reis door het gebouw ontmoet u de mensen die om verschillende redenen onderdak zoeken bij Sint Pieter. Een veelzijdige locatie in het hartje van Medemblik. ‘Sint Pieter vertelt’ is door Klaar Visser geschreven naar aanleiding van de verhalen van de leden van Toneelgroep Sint Pieter. Samen zijn we aan de slag gegaan met anekdotes van de leden zelf, maar hebben wij ook mensen geïnterviewd over hun ervaringen. Op deze manier is er een bijzondere voorstelling ontstaan.


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2016-04-01

MTG speelt: De kat op het spek.

Toneelgroep Sint Pieter is op dit moment hard aan repeteren voor de voorstelling "De kat op het spek".David is een vrolijke jonge man zoals er zo veel waren eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Hij is pril, maar gelukkig getrouwd met Karin. In de tijd van David zijn de rollen van de man en de vrouw nog helder beschreven en veelal nog heerlijk gescheiden. Wanneer David tijdens een cursus Italiaans zijn correspondentievriend Mario uitnodigt voor een korte vakantie bij hem thuis, opent hij onvoorzien de deur voor allerlei vreemde, mysterieuze en soms zelfs gevaarlijke types. Wanneer het lekkende bad voor nog meer ongenodigde gasten zorgt, dan zijn persoonsverwisselingen natuurlijk onvermijdbaar. Als vervolgens zijn vrouw Karin en zijn schoonmoeder vervroegd thuis komen van hun weekendje weg is de chaos compleet.


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2015-06-01

MTG speelt: 'Eer de haan kraait!

We vieren in 2015 dat het 70 jaar geleden is dat ons land werd bevrijd. 70 jaar in vrijheid leven is een groot goed.


MTG Sint Pieter vindt dat je vrijheid niet voor lief moet nemen. De verhalen uit de oorlog moeten worden verteld zodat wij niet vergeten hoeveel geluk wij hiermee hebben. Daarom spelen wij dit jaar het oorlogsdrama "Eer de haan kraait" van Ivan Bukovcan.

We schrijven 1944. In een klein stadje niet veel anders dan ons eigen geliefde Medemblik worden zomaar lukraak mensen opgepakt en in een kelder gestopt. De kelder heeft een geschiedenis van dood en verderf. De Duitse bezetter heeft hier namelijk al eerder mensen opgesloten. En niet zelden kwamen er minder uit dan er in gingen. Deze keer zijn het er tien. Tien mensen die elkaar soms kennen van horen zeggen, maar soms ook een gezamenlijk verleden hebben. Sommige staan elkaar zelfs naar het leven. De bezetter hanteert "oog om oog, tand om tand."


Laat uw reactie achter.
Lees meer...

2014-06-01

MTG speelt in kasteel radboud: En Toen Waren Er Nog Maar.

Medemblik – Toneelgroep Sint Pieter speelt dit jaar een heuse “whodunit?” Een thriller van een van de meest succesvolle auteurs aller tijden Agatha Christie. 10, op het eerste gezicht normale personen zonder enige relatie, worden uitgenodigd voor een weekendje weg in een luxe pension op een eiland voor de kust. Als het laatste schip is vertrokken en iedereen vooral op elkaar aangewezen is valt de eerste dode.


De titel van het stuk “En toen waren er nog maar…”verraadt al dat er meer zullen volgen. Onder leiding van regisseur Heleen van Wiechen zal MTG de spanning opbouwen. U zult op het puntje van uw stoel zich afvragen of degene naast u het niet gedaan kan hebben. Bij MTG is alles mogelijk. Een ding is zeker, u zult genieten van dit ouderwets sterk geschreven toneelstuk met een flinke dosis Toneelgroep Sint Pieter.
Dit mag u uiteraard niet missen! Het stuk wordt gespeeld in Kasteel Radboud in Medemblik op 16, 17 en 24 mei om 20.00

Kaarten kosten € 12,50, (donateurs € 7,50) en zijn verkrijgbaar in Verenigingsgebouw Sint Pieter te Medemblik, 0227-542156 of via de website.


Laat uw reactie achter.
123