2020

MTG speelt bingo

En als MTG gaat bingoën wordt het CRAZYYY! Een epische bingo waar al onze talenten in voorbij gaan komen. En dan bedoel ik echt al onze talenten.

We zijn voor seizoen 2019-2020 bezig om zelf een stuk te schrijven. Zonder regiseur, zonder tekstschrijver, zonder uberhoubt een vaste tekst. We gaan samen een bingo maken waarin in korte scénes en spellen voorkomen. Het werkt net als normaal bingo behalve dat we ook een verhaal vertellen. Twee in een dus! Je kan met één of met twee kaarten meedoen. Aan jou de keus.
BINGO!!!

Lees meer...

4 Mei 2020

MTG speelt 'De Trein' t.g.v. Nederland 75 jaar bevrijd.

MTG is uitgenodigd om de eenakter De Trein te spelen op 2 en 3 mei 2020 in de Bonifatiuskerk in Medemblik. We worden geregisseerd door Carl Slotboom, tevens de schrijver van het stuk.

De Trein vertelt het verhaal van een ouder Joods echtpaar, dat in een stilstaande treincoupé terugkijkt op de Tweede Wereldoorlog. Voor het eerst van hun leven praten ze met elkaar over hetgeen hen destijds is overkomen, toen ze ook samen in een stilstaande trein zaten. Als de trein weer gaat rijden, zijn ze allebei tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk in de wereld niet veel veranderd is. Toen en nu.

Lees meer...

1 november 2019

Welkom in Haloween kasteel Radboud

Heb je stalen zenuwen en deins je niet zo snel terug voor zombies, horror clowns, een spookbruid en andere afschuwelijke types?

Elk jaar op haloween wordt er met de hulp van de vereniging een horrortocht georganiseerd. Elk jaar wordt er groter uit gepakt, elk jaar vallen er meer slachtoffers, elk jaar meer angst. Maar jij durft vast niet te komen, toch? Of ben je zo koelbloedig als een kikker en daag je al je vrienden uit om te komen. Natuurlijk kom je,
maar als ik jou was zou ik wel beter weten.

Lees meer...

Voor meer informatie en reserveren, klik hier!

14 April 2018

MTG speelt 'Erfstuk'!

In seizoen 2018-2019 hebben we zin in een mooie uitdaging.
Deze hebben we gevonden in de tragikomedie: "Erfstuk", geschreven door Arie de Rooij en Carolien Zilverberg. De regie is, net als vorig jaar, in handen van Heleen van Wiechen.

ERFSTUK gaat over een theatergroep, Esprit, die een jubileum te vieren heeft. Een van de medeoprichters debuteert daarbij als regisseur en ze heeft een hoofdrol weggelegd voor de andere medeoprichter. Maar haar eigenzinnige aanpak en haar stuk-keuze valt niet bij iedereen in goede aarde. En verder blijkt een nieuw lid van Esprit over een geheime agenda te beschikken, wat tot verstrekkende gevolgen leidt. #MeToo, verzet en rebellie, ambitie en gemakzucht, haten en vergeven, opgeven en doorgaan, komedie en tragedie; in het repetitielokaal van Esprit komt alles aan bod. Jubileum of geen jubileum... dat is de vraag.

Lees meer...

11 Januari 2019

MTG Sintpieter heeft een nieuwe website!

Zoals je waarschijnlijk nu ziet, hebben we een totaal nieuwe website.

De site is volledig in gebruik. Dit wordt de nieuwe portal om julie, het publiek te laten weten wat, waneer, en waar we spelen. Al onze stukken komen vanaf nu hier te staan. Je kan ook vanaf deze website reserveren voor de beste plaatsen. Je hoeft aleen maar bij het stuk op 'reserveren' te klikken en je gegevens in te vullen. Ook kan je voor sinterklaas pieten bestellen die thuis langskomen en mischien wel met iets lekkers de schoenen vullen. Kijk dus vooral even rond op te site. Als iets niet werkt, laat het ons dan weten door op 'lees meer' te drukken en een reactie achter te laten.

Lees meer...

Klik even op de knop hieronder om de oude website te bekijken en laat weten wat je ervan vindt!

24 Maart 2018

MTG varanderd in het wilde westen

Medemblikker toneelgezelschap gaat het dit jaar over een totaal andere boeg gooien. Ze nemen het wilde westen mee naar Medemblik. Ze spelen dit jaar 'Jouw westest mij best'!

Dit jaar spelen wij een verhaal over liefde en geld. Dé twee dingen waarmee je een western maakt. Mike is arm en moet van zijn moeder het huis uit. Hij gaat op zoek naar geld en bedenkt een plan. Samen met zijn beste vriend Cliff Hanger ontvoeren ze de dochter van het indianen hoofd en vragen ze losgeld. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt Mike ook nog verliefd op Lelie, de dochter. Het hele dorp is in rap en roer. Lukt het Mike om bevriend te raken met de indianen en daarmee het dorp te redden? Waar haalt hij genoeg geld vandaan om een huis te kopen? En wie is die mistrieuze man in de gevangenis?

Lees meer...

17 Juni 2017

Sintpieter verteld

Toneelgroep Sint Pieter neemt u mee in de belevenissen van het gebouw Sint-Pieter. Een eenzame man op zolder en het laatste kerstmaal van de Katholieke Vrouwen. Door middel van een reis door het gebouw ontmoet u de mensen die om verschillende redenen onderdak zoeken bij Sint Pieter. Een veelzijdige locatie in het hartje van Medemblik. ‘Sint Pieter vertelt’ is door Klaar Visser geschreven naar aanleiding van de verhalen van de leden van Toneelgroep Sint Pieter. Samen zijn ze aan de slag gegaan met anekdotes van de leden zelf, maar hebben zij ook mensen geïnterviewd over hun ervaringen. Op deze manier is er een bijzondere voorstelling ontstaan.

Lees meer...

20 Juni 2015

MTG speelt: 'Eer de haan kraait!'

We vieren straks dat 70 jaar geleden ons land werd bevrijd van de vreselijke onderdrukking. We leven nu al 70 jaar in vrijheid. Wat een groot goed. Dat geld niet voor iedereen in de wereld. Vandaag de dag gaan er nog miljoenen mensen nog gebukt onder repressie.

MTG sint pieter vind dat je vrijheid niet voor lief moet nemen. De verhalen moeten worden verteld opdat wij niet vergeten hoe gelukkig wij moeten zijn. Daarom speelt de Medemblikker toneelgroep dit jaar het oorlogsdrama Eer de haan kraait van Ivan Bukovcan. man bijt hond 2014 We schrijven 1944. In een klein stadje niet veel anders dan ons eigen geliefde Medemblik worden zomaar random mensen opgepakt en in een kelder gestopt. De kelder heeft een geschiedenis van dood en verderf. De duitse bezetter heeft hier namelijk al eerder mensen opgesloten. En niet zelden kwamen er minder uit dan er in gingen. Deze keer zijn het er tien. 10 mensen die elkaar soms kennen van horen zeggen, maar soms ook een verleden hebben. Sommige staan elkaar zelfs naar het leven. De bezetter hanteert oog om oog, tand om tand.

Lees meer...

21 Juni 2014

MTG speelt: De kat op het spek...

Toneelgroep Sint Pieter is op dit moment hard aan repeteren voor de voorstelling "De kat op het spek...".

David is een vrolijke jonge man zoals er zo veel waren eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Hij is pril, maar gelukkig getrouwd met Karin. In de tijd van David zijn de rollen van de man en de vrouw nog helder beschreven en veelal nog heerlijk gescheiden. Wanneer David tijdens een cursus Italiaans zijn correspondentievriend Mario uitnodigt voor een korte vakantie bij hem thuis, opent hij onvoorzien de deur voor allerlei vreemde, mysterieuze en soms zelfs gevaarlijke types. Wanneer het lekkende bad voor nog meer ongenodigde gasten zorgt, dan zijn persoonsverwisselingen natuurlijk onvermijdbaar. Als vervolgens zijn vrouw Karin en zijn schoonmoeder vervroegd thuis komen van hun weekendje weg is de chaos compleet.

Lees meer...

22 Juni 2013

MTG speelt op hoop van zegen

In 2013 speelde MTG het beroemde stuk van Heijermans: "Op hoop van zegen." We speelde dit stuk op verschillende locaties in Medemblik. In kleine groepen werd het publiek meegenomen naar de verschillende locaties waar een scene uit het stuk werd gespeeld. Van Kroeg tot huiskamer en van tuin tot boot. Een bijzondere voorstelling. Op de onderstaande link vindt u een trailer van het stuk, zodat u een indruk kunt krijgen waartoe MTG Sint Pieter in staat is.

Lees meer...