MTG Sintpieter - De Trein
4 Mei 2020

MTG speelt 'De Trein' t.g.v. Nederland 75 jaar bevrijd.


MTG is uitgenodigd om de eenakter De Trein te spelen op 2 en 3 mei 2020 in de Bonifatiuskerk in Medemblik. We worden geregisseerd door Carl Slotboom, tevens de schrijver van het stuk.


De Trein vertelt het verhaal van een ouder Joods echtpaar, dat in een stilstaande treincoupé terugkijkt op de Tweede Wereldoorlog. Voor het eerst van hun leven praten ze met elkaar over hetgeen hen destijds is overkomen, toen ze ook samen in een stilstaande trein zaten. Als de trein weer gaat rijden, zijn ze allebei tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk in de wereld niet veel veranderd is.

Een indringend stuk dat de toeschouwer niet onberoerd zal laten. De trein is een wereldberoemd stuk. Ze is vertaald naar vele talen en wel honderden keren opgevoerd. Het is voor ons dan ook een eer dat wij dit stuk mogen spelen met de schrijver als regiseur. Zeker omdat het 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn. Je mag het zeker niet missen. Je kan nu nog geen kaartjes bestellen, maar houd alvast een plekje in je agenda vrij!

MTG speelt De Trein in de Bonifatius kerk. We zullen in totaal 3 keer spelen;
21 April 2020 - `s ochtends - schoolvoorstelling
2 Mei 2020 - `s avonds
3 Mei 2020 - `s middags

Wat vind jij?

Laat ons en onze toekomstige gasten weten wat jij van De Trein vindt.


Naam:

Resentie: