TONEELGROEP SINT PIETER MEDEMBLIK

MTG Speelt: Scrooge, A Christmas Carol

‘Als arme mensen willen sterven, dan moeten ze dat maar doen. Dan zijn wij meteen een beetje van de overbevolking af.’ (Ebenezer Scrooge, A Christmas Carol.)


Dickens: Scrooge, A Christmas Carol. Het zou niet misstaan op het Dickens festijn 2017 in Deventer Bijna 200 jaar geleden schreef Charles Dickens het bekende kerstverhaal ‘A Christmas Carol.’ In dit verhaal krijgt gierigaard Ebenezer Scrooge een wake-up call: hij moet tot inkeer komen en berouw tonen over zijn daden. Jarenlang heeft hij geld nagejaagd, ten koste van anderen. 3 geesten komen één voor één bij Scrooge op bezoek en nemen hem mee naar zijn eigen verleden, heden en toekomst. Hij ontmoet oude jeugdliefdes, wordt gedwongen na te denken over familiebanden en krijgt tot slot een glimp te zien van de toekomst, die gelukkig nog veranderd kan worden. Maar of Scrooge dit ook zal doen???

MTG Sint Pieter speelt al vele jaren dit korte toneelstuk op uitnodiging van verenigingen en bedrijven. Dit jaar draaien wij echter de rollen om: Wij nodigen u uit om te komen genieten van dit prachtige kerstverhaal, dat we spelen in verenigingsgebouw Sint Pieter.

We spelen deze voorstelling op zondagmiddag 10 december 2017.
Tijdens deze nostalgische middag wordt u ontvangen met een lekker warme kop koffie of thee en wat lekkers. Tussen de scènes door heeft u tijd om gezellig bij te praten met de andere gasten onder het genot van nog meer lekkere hapjes. Een complete middag waarop u heerlijk verwend wordt!
MTG speelt: De kat op het spek...

Kat Toneelgroep Sint Pieter is op dit moment hard aan repeteren voor de voorstelling "De kat op het spek...".
David is een vrolijke jonge man zoals er zo veel waren eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Hij is pril, maar gelukkig getrouwd met Karin. In de tijd van David zijn de rollen van de man en de vrouw nog helder beschreven en veelal nog heerlijk gescheiden. Wanneer David tijdens een cursus Italiaans zijn correspondentievriend Mario uitnodigt voor een korte vakantie bij hem thuis, opent hij onvoorzien de deur voor allerlei vreemde, mysterieuze en soms zelfs gevaarlijke types. Wanneer het lekkende bad voor nog meer ongenodigde gasten zorgt, dan zijn persoonsverwisselingen natuurlijk onvermijdbaar. Als vervolgens zijn vrouw Karin en zijn schoonmoeder vervroegd thuis komen van hun weekendje weg is de chaos compleet.
Na het indrukwekkende oorlogsdrama van vorig seizoen beloofde voorzitter Theo Root het publiek een vrolijke voorstelling. Het is een ouderwetse klucht geworden. Het is heerlijk om op zo een hoog tempo te spelen vertelt Petra Ruijter. In het stuk speelt zij Davids vrouw Karin. Op sommige momenten is het net een emotionele sneltrein. Binnen een clause van enkele woorden speel ik soms achtereenvolgens verliefd, verbaast, boos en weer verliefd. Heel wat anders dan vorig jaar, beaamt Dieneke Mulder. Vorig jaar zat de uitdaging vooral in het uitdiepen van mijn karakter. Het is lastig je in te leven in een personage en zeker in een oorlogssituatie. De uitdaging voor MTG is volgens Dieneke dit jaar vooral de timing. Het stuk is een echte deurenklucht, wat inhoud dat er constant op hoge snelheid mensen op en af gaan. Wanneer het tempo onbedoeld verstoord raakt is zakt de voorstelling in een. Iets waar regisseuse Kirsten van Dijk niet bang voor is. Deze toneelgroep heeft zoveel energie dat ik juist moeite heb ze af te remmen. Je merkt dat er veel speelervaring in de groep is. Er gebeurd iedere repetitie wel weer iets bijzonders dat de voorstelling versterkt. Hoe het eindresultaat gaat worden weet ze daarom ook nog niet precies, maar ze garandeert het publiek een heerlijk ouderwetse avond met een lach.
MTG speelt: 'Eer de haan kraait!'

We vieren straks dat 70 jaar geleden ons land werd bevrijd van de vreselijke onderdrukking. We leven nu al 70 jaar in vrijheid. Wat een groot goed. Dat geld niet voor iedereen in de wereld. Vandaag de dag gaan er nog miljoenen mensen nog gebukt onder repressie.
MTG sint pieter vind dat je vrijheid niet voor lief moet nemen. De verhalen moeten worden verteld opdat wij niet vergeten hoe gelukkig wij moeten zijn. Daarom speelt de Medemblikker toneelgroep dit jaar het oorlogsdrama Eer de haan kraait van Ivan Bukovcan. man bijt hond 2014 We schrijven 1944. In een klein stadje niet veel anders dan ons eigen geliefde Medemblik worden zomaar random mensen opgepakt en in een kelder gestopt. De kelder heeft een geschiedenis van dood en verderf. De duitse bezetter heeft hier namelijk al eerder mensen opgesloten. En niet zelden kwamen er minder uit dan er in gingen. Deze keer zijn het er tien. 10 mensen die elkaar soms kennen van horen zeggen, maar soms ook een verleden hebben. Sommige staan elkaar zelfs naar het leven.
De bezetter hanteert oog om oog, tand om tand. Er blijkt een duitse soldaat vermoord en er moet een vergelding komen. Normaal worden er 10 Nederlanders tegen 1 Duitser afgewogen, maar omdat de soldaat dronken was op het moment dat hij werd vermoord wordt het 1 om 1. Wie het worden moet mogen de gevangenen in de kelder uitmaken.
De spanning loopt snel op en de gemoederen raken verhit.
Wie stuur je dood in?
Kom dit bijzondere toneelspel bekijken op 13, 19 en 20 juni. In verenigingsgebouw Sint Pieter Medemblik.
Kaarten kunt u reserveren via 0227-542156 of mtgsintpieter@hotmail.com.


Volg ons ook op

© toneelgroep Sint Pieter © Studio Woodenshoe Verenigingsgebouw Sint Pieter