TONEELGROEP SINT PIETER MEDEMBLIK

MTG speelt: 'Eer de haan kraait!'

We vieren straks dat 70 jaar geleden ons land werd bevrijd van de vreselijke onderdrukking. We leven nu al 70 jaar in vrijheid. Wat een groot goed. Dat geld niet voor iedereen in de wereld. Vandaag de dag gaan er nog miljoenen mensen nog gebukt onder repressie.
MTG sint pieter vind dat je vrijheid niet voor lief moet nemen. De verhalen moeten worden verteld opdat wij niet vergeten hoe gelukkig wij moeten zijn. Daarom speelt de Medemblikker toneelgroep dit jaar het oorlogsdrama Eer de haan kraait van Ivan Bukovcan. man bijt hond 2014 We schrijven 1944. In een klein stadje niet veel anders dan ons eigen geliefde Medemblik worden zomaar random mensen opgepakt en in een kelder gestopt. De kelder heeft een geschiedenis van dood en verderf. De duitse bezetter heeft hier namelijk al eerder mensen opgesloten. En niet zelden kwamen er minder uit dan er in gingen. Deze keer zijn het er tien. 10 mensen die elkaar soms kennen van horen zeggen, maar soms ook een verleden hebben. Sommige staan elkaar zelfs naar het leven.
De bezetter hanteert oog om oog, tand om tand. Er blijkt een duitse soldaat vermoord en er moet een vergelding komen. Normaal worden er 10 Nederlanders tegen 1 Duitser afgewogen, maar omdat de soldaat dronken was op het moment dat hij werd vermoord wordt het 1 om 1. Wie het worden moet mogen de gevangenen in de kelder uitmaken.
De spanning loopt snel op en de gemoederen raken verhit.
Wie stuur je dood in?
Kom dit bijzondere toneelspel bekijken op 13, 19 en 20 juni. In verenigingsgebouw Sint Pieter Medemblik.
Kaarten kunt u reserveren via 0227-542156 of mtgsintpieter@hotmail.com.


Volg ons ook op

© toneelgroep Sint Pieter © Studio Woodenshoe Verenigingsgebouw Sint Pieter